Pikantní rolovaná kuřecí stehna s nebesky smaženou cibulkou a paprikou. Tohle je hotový sen na jazyku

Babiččin recept na pikantní roládu z kuřecích stehen se stal v poslední době velmi oblíbeným. Je jednoduchý na přípravu, levný a nasytí celou rodinu.

Masová roláda i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Pokud patříte mezi milovníka jídla a hlavně ty, kteří rádi vaří, určitě uvítáte nové recepty. Vařit pořád to samé dokola by nebavilo nikoho, zvlášť pořád dokola to samé jíst. Proto mnozí z nás hledají denně nejrůznější recepty, abychom obohatili svůj jídelníček a zároveň jsme ochutnali něco nového. Pokud do skupiny takových lidí patříte, určitě vám udělá radost nový recept, který se nedávno stal velmi virální. Paradoxem je, že jde o starý babiččin recept, který svou slávu začal zažívat až dnes.

Levné jídlo pro celou rodinu

Dnešní recept je jednoduchý na přípravu, nestojí mnoho peněz a navíc nakrmí celou rodinu. Popravdě, neexistuje asi jednodušší recept. Zvládnou ho udělat i děti, ale samozřejmě vzhledem k manipulaci s troubou to nedoporučujeme. Zapojení dětí do přípravy jídla však necháme čistě na vás. Teď se už ale pojďme podívat na to, jaké ingredience k jeho přípravě budeme potřebovat.

  • 8 kuřecích stehýnek 
  • 16 plátků slaniny 
  • 4 papriky 
  • 2 mrkve 
  • 2 velké cibule 
  • 4 stroužky česneku 
  • 2 bobkové listy 
  • 0,5 dl piva olivový olej 
  • 1 lžíce balzamikového octa 
  • čerstvý rozmarýn 
  • list celeru 
  • sůl 
  • pepř
Masová roláda v troubě i

Jak na přípravu?

Maso potřeme kořením a každý kousek obalíme dvěma plátky slaniny. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky a vložíme do vymazaného pekáčku. Navrch položíme srolované kuře a posypeme bobkovými listy, česnekem, rozmarýnem a listy celeru. Do piva vmícháme 3 lžíce olivového oleje a balzamikový ocet a nalijeme na maso. Pečeme 40-50 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Někdy maso otočíme, aby se dobře propeklo. Po 50 minutách vytáhneme z trouby a servírujeme. Přejeme dobrou chuť!

Diskuze Vstoupit do diskuze
95 lidí právě čte
Autor článku

Jáchym

Zobrazit další články