Všichni máme slabé chvíle, například když nechceme vařit. V té chvíli přichází na řadu instantní pokrmy, které ale můžou být nebezpečné pro naše zdraví.
Žijeme v době, kde dominuje rychlost. Čím rychleji provádíme činnosti, tím lépe. Ale jakmile přijde řeč na vaření, tam bychom měli trhat světové rekordy. Vaření spoustě lidem zabírá přílišné množství času. Proto není divu, že často lidi sáhnou po instantní polévce, než aby si něco sami uvařili. Nejlépe něco chutného a výživného, což polévka z pytlíku není. A i když je velmi rychlá a jednoduchá na přípravu, může nám ublížit víc, než byste si mohli představit.
Může za spoustu onemocnění
Ačkoli většině lidem tento druh polévky moc voní a i chutná, její konzumování přináší mnoho zdravotních rizik. Jako například záněty slepého střeva, a to jak u dospělých, tak i u dětí. Navíc se z plastového obalu dostává do nudlí mnoho toxinů, které mají nepříznivé účinky pro naše tělo a horká voda jim nijak neublíží, protože polévka rychle chladne. Dále mohou způsobovat rakovinu či migrénu, takže pokud na ni trpíte, teď už víte proč.
Až 80 % přísad v jednom balení je toxických. Zde se nejčastěji bavíme o glutamanu sodném. Díky němu nám horká polévka chutná, protože zvýrazňuje její chuť. Ale stejně jako nikotin, kofein či alkohol je návyková, proto bychom měli být při její konzumaci opatrní. Ke všemu se balení prodává v plastových sáčcích, což zvyšuje šanci na rozvoj Alzheimerovy choroby. A může i za vysoký krevní tlak, obezitu a cukrovku.
Levná, chutná a zdraví škodlivá
Jeden z hlavních důvodů, proč je tak hojně kupována, je její cena. Není nic špatného dát si tento pokrm jednou za čas, ale konzumovat jej denně je už opravdu problém. Existují ale i lidé, kteří jich denně snědli klidně i 20, s tím že okamžitě přestali, hned potom co si přečetli složení. Látky jsou prakticky pomalé jedy, které udělali spoustu zdravotních nepříjemností mnoha lidem. Někteří z nich s tím skončili i na lékařské pohotovosti.