Zbavte se toxinů v těle a očistěte si játra. Vyzkoušejte jednu z nejzdravějších potravin dostupnou v Česku.
Existují různé superpostaviny, které mají různé blahodárné účinky na organismus a obsahují velkou spoustu vitamínů a účinných látek. Je dobré je pravidelně řadit do svého jídelníčku a nákupního seznamu. Za tu ryze Českou by se dala označit červená řepa. Pokud ji budete jíst opravdu pravidelně, budete si moci pomoci od různých neduhů a navíc i lékařů.
Skvělé účinky na tělo
Červená řepa má opravdu neuvěřitelné účinky na tělo. Obsahuje velké množství antioxidantů a vyplavuje toxiny z těla ven. Zlepšuje trávení a dokáže vás zbavit přebytečných kil. Má vysoký obsah živin a navíc se dá velmi lehce vypěstovat na vaší vlastní zahradě. Odborníci různými výzkumy prokázali, že pravidelnou konzumací můžete značně zlepšit fungování žilního systému. Můžete tak zlepšovat pevnost žilních stěn a předcházet vzniku trombóz. Důležitá je tedy hlavně pro starší lidi, kteří mají největší potíže právě s žilním systémem.
Na co všechno působí?
Díky obsahu draslíku zvyšuje vytrvalost. To, že obsahuje cholinolin zajišťuje čištění jater a působí povzbudivě na ledviny, močový měchýř a cévní systém. Má velice dobrý vliv na trávení. Díky vysokému podílu vlákniny pomáhá předcházet zácpě a dalším různým žaludečním potížím. Dále také snižuje hladinu špatného cholesterolu a naopak přispívá k zvýšení dobrého cholesterolu. Působí proti únavě, to zajišťují dusičnany obsažené v řepě.
Při chronické nebo podzimní únavě se doporučuje pravidelně jeden až dva měsíce konzumovat červenou řepu nebo šťávu z červené řepy. Omezuje zadržování vody v těle a tím pádem pomáhá s odvodňováním. Odplavuje toxiny a špatné látky z těla při její pravidelné konzumaci. Následně také snižuje krevní tlak, tedy je dobrý pro ty, kteří jej mají vysoký a neví si s tím rady. Chrání před rozvojem různých kardiovaskulárních onemocnění. Jako je například infarkt a jiné vady srdce.
Začněte pěstovat řepu
Dlouhodobě je řepa jedna z nejzdravějších potravin. U nás je nejoblíbenější ve fermentované podobě, tedy nakládaná řepa ve sladkokyselém nálevu. Nejvíce prospěšných látek, ale získáte konzumací syrové řepy. Nejlépe chutná v zeleninových salátech s kozím sýrem. Nezapomínejte na svoje zdraví a zařaďte řepu do vašeho běžného jídelníčku. Může vám pomoci s léčbou a prevencí různých nemocí. Navíc můžete zhubnout i nějaké to kilo dolů, což není nikdy na škodu.