Také milujete nakládané okurky, ale pokaždé přemýšlíte, co se zbylým nálevem? Někdo si na něm pochutnává jako na osvěžujícím nápoji, ale ne všichni jsou tak odvážní. Jenže co s ním? Spousta lidí jej vylévá, protože neví, jak ho zužitkovat. To je ale veliká škoda. Můžete jej využít na spoustu věcí.
Čištění
Lák z okurek je vynikajícím čisticím prostředkem. Proč? Šťáva je složená převážně z octa. A jak už víme, ocet je skvělým přípravkem pro odstranění skvrn a nečistot.
Ochucení pokrmů
Šťávu můžete použít k dochucení jídla. Nálev je příjemně kyselý, můžete jej proto přidat do zálivky na salát, vody na vaření brambor nebo marinády na maso.
Bolest svalů
Zbylý nálev z okurek je výborným pomocníkem při bolestech svalů. Pokud jste to přehnali se cvičením a bojíte se, jak se budete cítit druhý den, vypijte kyselou šťávu, aby vás další den nic nebolelo.
Pálení žáhy
Trápí vás často pálení žáhy? Pak vyzkoušejte nálev z okurek. Přestože se kyselá chuť může pro pálení žáhy zdát nevhodná, je tomu přesně naopak. Kyselost ve šťávě sníží vaše potíže a vám se uleví.
Nakládání zeleniny
To, že byl nálev použit na nakládání okurek, neznamená, že do něj nemůžete naložit jinou zeleninu. Například cibuli nebo mrkvi dodá okurkový lák specifickou chuť.
Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Vriendin.nl