Pivovarské kvasnice mnoho lidí nekupuje, je to přitom obrovská škoda. Mají nespočet využití a skvělých pozitivních účinků, které pomáhají lidskému zdraví.
Kvasnice pravděpodobně nepatří mezi nejoblíbenější suroviny, které by člověk mohl konzumovat. Většinu lidí ani nenapadne kvasnice koupit, protože žijí v domnění, že nemají žádné využití a že jim budou k ničemu. Tento stereotypní názor tak jedince, kteří nekonzumují kvasnice, připravuje o spoustu pozitivních účinků a skvělých benefitů pro zdraví. Pomohou vám totiž udržet si mladistvý vzhled, mají pozitivní vliv na zdraví nehtů, vlasů, pleti a trávení. Pojďme se společně podívat na to, co vše kvasnice dokáží.
Pozitivní účinky kvasnic
Kvasnice vám mohou pomoci zůstat mnohem mladší po dlouhou dobu. Pečují o zdraví vašich vlasů, pokožky a nehtů! To však není vše! Obsahuje minimálně 17 vitamínů, 16 aminokyselin, 14 minerálních solí a 46 % bílkovin. Kvasnice jsou plnohodnotnou potravinou, kterou lze zařadit do prevence i doplňkové léčby mnoha onemocnění. Regenerují organismus, proto se jejich konzumace doporučuje i starším a oslabeným lidem. Při konzumaci kvasnic se živé buňky dostanou do těla a neutralizují toxiny a zároveň posilují imunitní systém.
Pomocník při žaludečních problémech
Obnovuje rovnováhu střevní flóry, lze je snadno zařadit do redukční a vegetariánské stravy. Tolik neuvěřitelných účinků na lidské zdraví a přitom jsou tak málo oblíbené. Doufáme, že vás tento článek k jejich konzumaci přesvědčí, protože, alespoň podle nás, nebudete litovat.
Pivovarské kvasnice se také doporučují při těchto onemocněních:
- enteritida,
- průjem,
- hepatitida,
- cukrovka,
- akné,
- pupínky,
- zápal plic,
- chřipka,
- neštovice,
- anémie.
Napomáhá růstu vlasů, snižuje únavu, podporuje vylučování odpadních látek a zvyšuje výdrž.