Pokud máte v lednici alespoň jednu z těchto potravin, zamyslete se. Zde je seznam věcí, které tam nepatří

V tomto článku naleznete seznam potravin, které rozhodně nepatří do vaší lednice. Po přečtení se ujistěte, zda je tam nemáte i vy.

                   

Lednice – tento skvělý revoluční vynález patří neodmyslitelně do našich domácností. Usnadňuje nám život a plní funkci zachování čerstvosti potravin. Hitem dnešní doby je kupovat velké dvoukřídlé lednice, nejlépe i s výrobníkem ledu. Člověk tento vynález ocení především v letní sezóně. Věděli jste ale, jaké potraviny můžete v ledničce skladovat a jaké tam rozhodně nepatří? V tomto článku se dozvíte, jaké to jsou a důvod, proč skutečně není vhodné je v lednici uchovávat.


Existují potraviny, které do lednice nepatří

Ne každá potravina je vhodná na skladování v tomto chladícím zařízení. Některé potraviny chlad nesnesou, protože se rychleji kazí, a nebo ztrácí svou chuť. Proto jsme vytvořili seznam těchto potravin, které byste měli skladovat jen při pokojové teplotě. Existuje ještě spoustu lidí, kteří o těchto věcech nemají ani tušení a právě tyto potraviny v lednici mají. Pokud zrovna vy patříte mezi ně, pozorně čtěte.

i


Zde je seznam pěti nejvíce dostupných potravin, které má doma téměř každá rodina. Právě tyto potraviny do lednice vůbec nepatří:

Chléb


Chléb v lednici ztvrdne a vysuší se. Na druhou stranu, pro delší uchování, se doporučuje chleba skladovat v mrazáku, jinak také na suchém místě při rychlejší konzumaci.


Brambory


Brambory rozhodně v lednici neskladujte, chlad mění u brambor strukturu a chuť. Brambory jsou také plné škrobu, který se vlivem chladu mění rychle na cukr. Brambory tím budou nejen sladší, ale zároveň to není vhodné pro naše zdraví.


Rajčata


Rajčata při skladování v lednici více měknou a mají tendenci být „kašovitá“. Ideální skladování je proto mimo dosah slunečního záření při pokojové teplotě.

i


Cibule


Cibule patří mezi další potraviny, které se v lednici rychleji zkazí, proto se i ona doporučuje uchovávat spíše na stinném, suchém místě. Cibuli je také zapotřebí držet dál od brambor, protože tyto dvě potraviny vedle sebe mají tendenci se rychleji kazit.

Jablka


Toto ovoce byste měli mít raději v ovocné míse někde na stole v kuchyni nebo obýváku než v lednici. Udrží tak lépe svoji chuť.


A to byl jen výčet těch nejzákladnějších druhů potravin, více o správnosti skladování se dozvíte v následujícím videu.

Diskuze Vstoupit do diskuze
106 lidí právě čte
Zobrazit další články