Recept na kvalitní domácí vývar, je spolehlivý proti různým nemocem. Naučte se ho vařit tak, jako vaše babička

Talíř plný vývaru má velké množství zdravotních benefitů, ale zároveň i skvělé chutná. Vychutnejte si ho, zde máte úžasný recept.

Čerstvá polévka i Zdroj fotografie: Unsplash
                   

Zdraví má člověk pouze jedno a je nutné o něj pečovat. Cokoliv s obsahem libového masa a zeleniny je bohaté na bílkoviny, vlákninu a antioxidanty. Například správný kuřecí vývar. Ten by neměl chybět v žádné domácnosti, jednoduše zavařený ve sklenicích a uložen v mrazáku. Nemusí se nutně pouze konzumovat jako polévka, lze ho přidat i do rizota či jiných druhů polévek, čistý vývar má všestranná využití. Ale na nachlazení se stejně hodí ze všeho nejvíce, poctivá, a hlavně vařící kuřecí polévka člověka nejen zasytí, ale i vyléčí.

Vitamínová bomba

Množství vitamínu a zdravotních benefitů je nekonečné. Zkrátka a jednoduše, jste-li nachlazení, dejte si kuřecí vývar. Jednoduše se polyká, zahřeje vás a napomáhá vaší imunitě bojovat s viry. Pravdou ovšem zůstává, že uvařit ho je opravdový kumšt. Je zde mnoho věcí, které se dají zkazit, přidání mnoho či nedostatku soli, špatné koření, a tak dále. Učení dělá mistra, ale pokud polévku potřebujete co nejrychleji, je zde řešení. Uvařte si ji podle našeho receptu, který je naprosto banální a zvládne jej každý, i úplný nešika.

Nemocná žena iZdroj fotografie: Unsplash

Máte-li tu možnost, mít domácí kuře či slepici, tak neváhejte, a vařte z nich, polévka bude stokrát lepší. Nejdříve ptáka umyjte a naporcujte. Společně s droby, tedy játry, žaludkem a srdcem, vložte do hrnce a zalijte to třemi litry vody. Dejte vařit a vyčkejte, než se dostane do bodu varu. Následně ztlumte oheň a vařte na mírné ohni. Dochuťte solí, osmi až deseti kuličkami nového koření, červenou cibulí bez slupky a stroužkem česneku. Pak už jde na řadu zelenina, mrkev, celer, petržel, kedlubna, to vše nakrájené na kousky.

Vlastní dochucení

Do vývaru si ale můžete dát cokoliv chcete, papriku, rajče, či květák. Vařte co nejdéle, tak se ze zeleniny dostane nejvíce minerálů a prospěšných látek. Není-li čas, řiďte se podle masa, musí být měkké. Podávejte s vařenými nudlemi, nejlépe za horka. Horká, a ještě lépe vařící, polévka udělá s vašim tělem divy. Rychleji odejdou příznaky nemoci, a navíc vás zahřeje, dobrou chuť!

Diskuze Vstoupit do diskuze
78 lidí právě čte
Zobrazit další články