S přírodním bělením zubů pomohou běžné suroviny ze spíže

                   

Hollywoodsky bílý úsměv je snem mnoha z nás. Sněhově bílé zuby za pomoci zubního ošetření si však nemůže dovolit každý. Pro ty, kdo nemají vysoký rozpočet, nebo nechtějí chrup vystavovat chemickým prostředkům, existuje mnoho způsobů, jak bělit levně a za pomoci přírodních produktů.

Kokosový olej

V rozpuštěné formě povalujte kokosový olej v ústech a na zubech po dobu 20 minut. Pomáhá k léčbě infekcí, s ústní hygienou a s odstraněním toxinů z těla. Bělicí efekt je příjemným vedlejším účinkem při odstraňování bakterií v ústech. Vzhledem k přírodnímu charakteru této suroviny, jde o způsob, který můžete provádět každý den.

Dvě K – kurkuma a kokos

Smíchejte lžíci kurkumy v prášku s jednou lžičkou kokosového oleje. Pokud budete uchovávat kokosový olej v pokojové teplotě, usnadníte si míchání. Kurkuma, jež je v Indii využívána k léčbě po staletí, pomáhá nejen k běloskvoucímu úsměvu, ale mimo to má protizánětlivý účinek, zmírňuje otok a pomáhá cirkulaci dásní. Kokos zuby posiluje a zabraňuje tvorbě zubního kazu. Postačí touto směsí vyčistit zuby a posléze ji nechat pět minut působit. Na závěr vyčistěte zuby klasickou pastou. Efekt bude znatelný již při prvním použití, preventivně je pak doporučováno používat tuto pastu 2-3x týdně.

Sladké, přesto pro zuby nápomocné

Jednou z nejpoužívanějších surovin jsou jahody, které se používají ve formě pasty. Jahody dejte do misky a vidličkou je rozmělněte na co nejjemnější pastu. Tu používejte maximálně jednou za 14 dní po dobu pěti minut. Enzymy, které jahody obsahují, přirozenou cestou zuby odbarvují.

Zahrajte si na opičku

Právě oblíbená opičí pochoutka dokáže se zuby zázraky. Bohatě postačí banánová slupka, respektive její bílá vnitřní strana. Zuby čistěte touto stranou po dobu dvou minut a následně vyčistěte obyčejnou pastou. Tento postup opakujte každý den do doby, než budete s odstínem spokojeni. Zuby absorbují minerály (draslík, mangan, hořčík), které zuby bělí.

Obrázky: Freepik

Diskuze Vstoupit do diskuze
89 lidí právě čte
Autor článku

Marián Žitný

Zobrazit další články