Kuchaři odhalili tajemství dokonalých těstovin. Díky tomuto triku už nikdy nevylijete vodu z těstovin do cedníku

Těstoviny jsou součástí nejedné domácí kuchyně, přesto je ale většina lidí vaří špatně. Kuchaři odhalili trik jak mít těstoviny, jako z italské restaurace.

špagety rajčata příbor
                   

Většina lidí těstoviny pravidelně přidává na svůj jídelníček. Jsou nejen rychlé, ale i zdravé a dají se kombinovat s nepřeberným množstvím omáček a past. Tuto oblíbenou přílohu umí uvařit téměř každý. Dáte vařit vodu, nasypete libovolný druh těstovin a necháte vařit po dobu uvedenou na obalu. Pak se scedí, vysypou na talíř a máme hotovo. Ale podle kuchařů je přesně toto ten důvod, proč nejsou tak jemné a vláčné jako ve vybraných restauracích a odhalili návod jak mít těstoviny mnohem chutnější.

Zapomeňte na cedník

Divili jste se někdy, jak je možné, že v italských restauracích jsou těstoviny vláčnější a mají výrazně lepší strukturu než ty, které uvaříte doma? Je v tom totiž nejeden trik. Až se je dozvíte, určitě už nikdy nevylijete vodu z uvařených těstovin do dřezu. Nebo nepřelijete hotové těstoviny vodou z kohoutku. Kuchař z italské restaurace radí, že je lepší těstoviny z vody vyndat naběračkou, neboť voda, kterou běžně vylíváte se dá ještě použít na vylepšení chystaného pokrmu.

Další tradicí české kuchyně je propláchnout již uvařené těstoviny v cedníku vodou z kohoutku. Údajně proto, aby se k sobě nelepili. Italové je ale neproplachují a nechají je vychladnout, třeba než se připraví omáčka. Říkáte si, že ohřívané těstoviny už nejsou chutné? Pravda, ale není potřeba je jakkoli ohřívat. V českých kuchyních se běžně dají na talíř horké těstoviny a až na ně se nalije omáčka. Právě to je ale pro těstoviny špatně.

i

Trik s omáčkou

V italských restauracích nechávají těstoviny vychladnout a poté je dají na pánev, kde se zároveň smíchají s horkou omáčkou. Tudíž jí do sebe trochu vsáknou a jsou podstatně chutnější. V tuto chvíli je potřeba voda, která zbyla z vaření těstovin. Trochu jí nalijeme na pánev ke zbytku, čímž pokrm získá na jemnosti. Zvykem je i dát sýr až navrch celého pokrmu, ovšem i sýr se ideálně smíchá s těstovinami a omáčkou už na pánvi.

Trik každého kuchaře je samozřejmě v dochucování pokrmů. Pokud už ale máte těstoviny, omáčku a sýr na jedné pánvi, doporučuje se zakápnout to celé trochou olivového oleje nebo přidat kousek másla. A na závěr celý pokrm již na talíři dozdobit bazalkou, která přispěje svou jedinečnou chutí. Díky těmto v podstatě jednoduchým trikům budete mít vždy těstoviny, jak z italské restaurace i u vás doma. Dobrou chuť.

Diskuze Vstoupit do diskuze
97 lidí právě čte
Zobrazit další články