Už nikdy problém s otevíráním zavařovací sklenice. Díky jednoduchým trikům vám to půjde snadno a rychle

Není nic horšího než se marně dobývat do zavařovací sklenice, kterou ne a ne otevřít. I když vynaložíte veškerou svou sílu na povolení víčka, nakonec skončíte s bolavou rukou a neotevřenou sklenicí. Samozřejmě existuje spousta triků, jako je poklepání hranou víčka o stůl nebo kuchyňskou linku či promáčknutí středu víka loktem. To ale ne vždy funguje, navíc hrozí rozbití sklenice. My známe efektivní trik, ke kterému potřebujete jen nůž nebo lžíci.

Vakuum

Víko na skleněné nádobě je podtlakové, aby se k němu nedostal vzduch a obsah sklenice se tak nezkazil. Tím vydrží co nejdéle čerstvý. To je důvod, proč je tak obtížné s víkem pohnout. Zvláště když je nádoba uchovávaná v lednici nebo ve sklepě, kde je chlad.

Metoda úderu

Důležité je uvolnit vakuum, aniž byste museli vynaložit velkou sílu. Vytáhněte z kuchyňské zásuvky nůž nebo lžíci a dvakrát nebo třikrát s ním udeřte do okraje víka. Poté budete moci snadno odejmout uzávěr. Po uvolnění zkontrolujte, zdali jste nezasáhli sklenici a nejsou na okrajích střepy.

Horká voda

Dalším trikem je ponoření víka do horké vody. Tímto způsobem uvolníte vakuum. Stačí pouhých 30 vteřin pod vodou a máte vyhráno. Nyní víčko snadno odšroubujete. Stejně tak můžete špičku nože vložit mezi sklenici a víčko. Snažte se víko od sklenice mírně odtáhnout, jakmile uslyšíte, že se vzduch upustil, můžete šroubovat.

Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Margriet.nl

Další příspěvky

Předchozí příspěvek Následující příspěvek